Påskekrim har, i varje fall av bokhandeln, etablerats som en tradition. Men jag vill slå ett slag för annan påskläsning: ägna ledigheten åt en tebok!
Många teböcker börjar med djupdykningar in i teets historia och myter – hur många gånger har inte storyn om de avskurna ögonlocken som förvandlas till teblad återberättats? Lite tjatigt! Intressantare är när vi får insikter i var och hur te odlas och varför te smakar som det gör.
I kanadensiska Tea: History. Terroirs. Varieties, som precis kommit ut i en ny upplaga, blir du en fena på allt från teframställning till koffeinhalter hos olika tetyper. Mycket läsvärd!
Franska The tea drinker’s handbook är också bra, men lite ojämn. Lilla fina Serendipitea: A guide to the varieties, origins, and rituals of tea är mer filosofisk till sin natur och gör läsaren riktigt sugen på gott te!
Läs mer om böckerna här, där det också finns länkar till nätboklådor som har böckerna i lager. Beställ nu så hinner du få dem till påsk!