Recept på ekologiskt iste utan socker
Traditionellt iste brukar innehålla te, socker och citron och har sin historia från USA:s sydstater där kallt, sött te varit populärt sedan mitten av 1800-talet. Idag kan vi köpa det söta teet på burk – men här gör vi en egen variant, utan socker. Vi nöjer oss att piggas upp av en gnutta koffein och det smått magiska teaninet, som ligger bakom teets förmåga att vara både avstressande och uppiggande.
Här är vårt recept på iste – utan socker. Istället fyller vi på med citron och bubblor! Ett perfekt sätt att återanvända gårdagens överblivna te 🙂
Ingredienser:
- Ekologiskt te – svart te, oolong eller grönt te. Tesorten kommer att märkas i det färdiga isteet, så välj ett te du gillar – mildare som Oolong eller Nepal eller ett kraftigare som Assam eller Rwanda. Ekologiskt såklart! Och inga tepåsar.
- Kolsyrat vatten (sodavatten eller från kolsyremaskinen därhemma)
- Smaksättning: Citron och mynta.
- Is.
Så gör du
- Börja med att brygga te som får svalna (eller ta gårdagens …).
- Fyll en kanna till hälften med det kalla teet.
- Lägg i några tunna skivor ekologisk citron, en kvist mynta eller en lite tunt skivad färsk ingefära om du har.
- Fyll upp kannan med rejält kolsyrat vatten .
- I med en massa is!
- Klart! Gott!
Dags att välja te? Kolla in allt ekologiskt te!